SEBAX. Από το Blogger.
Dear Visitor!
I would appreciate it very much if you leave a short message.
If you like this "blog", please let me know.

Αγαπητέ Επισκέπτη!
Θα το εκτιμούσα πολύ, αν άφηνες ένα μικρό μήνυμα
καθώς αν σ'αρέσει το "blog", άσε με να το ξέρω.

[ View Guestbook - Βιβλίο Επισκεπτών ] [ Sign Guestbook - Υπογραφή ]

Ρεμπέτικα με τον Χρήστο Γκοβέτα & "Πασατέμπος"

>> Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2009

Οπως είχαμε υποσχεθεί (στο αρθρο για τον Bill Frisell) θα παρουσιάζαμε και τον Ελληνα συνεργάτη του Χρήστο Γκοβέτα.
ο Χρήστος Γκοβέτας κατάγεται από την Πρώτη Σερρών & μετανάστευσε από το 1978 στην Βοστώνη.
Είναι ένας καταπληκτικός πολυ-Μουσικός (παίζει μπουζούκι, λαούτο, ούτι, κλαρίνο, ζουρνά, κρουστά καθώς και φωνητικά).
Στην Αμερική ξεκίνησε ως μέλος της Ελληνικής Ρεμπέτικης Κομπανίας "Ταξίμι" ως μπουζούξής και κύρια τραγουδιστή τους.
Εχει παίξει κλασική τουρκική μουσική για ούτι και μπεντίρ με τους "The Eurasia Ensemble", ελληνική, τουρκική και αραβική μουσική με τους "Karavani" και περιφερειακή Βαλκανική μουσική με τους "Tito's Revenge" & "Akshambelah" στην περιοχή της Βοστώνης.
Ακόμα έχει ηχογραφήσει για την εταιρεία ECM με τους Charles Hayward, Heiner Goebbels, René Lussier & Sussan Deihim τον δίσκο Shadow/Landscape With Argonauts. Και βασικά συνεργάζεται με τον Bill Frisell στους δίσκους "Intercontinentals" & "With Dave Holland and Elvin Jones".
Tο 1999 Χρήστος βραβεύτηκε με την υποτροφία Λαογραφικών Τεχνών της Ουάσινγκτον σε αναγνώριση των οφειλόμενων εισφορών του για τη διατήρηση της ελληνικής πολιτιστικής παραδόσεις στη μουσική.
Είναι πολύ γνωστός στις ΗΠΑ, τον Καναδά και την Ελλάδα όπου τα τελευταία δέκα χρόνια δίδασκει και εκτελεί ελληνική μουσική και στις δύο ακτές των ΗΠΑ.
Με την σύζυγο Ruth Hunter (κανονάκι, φωνή) και τον Dave Bantley (μαντολίνο, κιθάρα. ταμπουρά & μεγάλο αριθμό άλλων οργάνων) έφτιαξε τα τελευταία χρόνια το συγκρότημα "Πασατέμπος" που ασχολείται κυρίως με το ρεμπέτικο τραγούδι.
Ενώ με τους Kane Mathis (κόρα, ούτι), Will Dowd (κόνγκα, περκάσιον) & Beth Bahia Cohen (βιολί, λύρες) σχημάτισε άλλα δύο γκρούπ που καλούνται "Παγγαίο" & " Ziya" και παίζουν βαλκάνικες , ηπειρώτικες & ελληνικές μουσικές.
O δίσκος του "Ρεμπέτικα με τον Χρήστο Γκοβέτα & Πασατέμπος" του 2006 έχει κάνει τρομερή επιτυχία στο Σηάτλ όπου κατοικεί τα τελευταία χρόνια.
Σημειώνουμε ότι δεν πρόκειται για κάτι έθνικ ή παράξενες διασκευές αλλά πιστά αποτυπωμένα ρεμπέτικα παιγμένα με ήθος και επαγγελματισμό από μία μπάντα διεθνιστών μουσικών.

Τα Τραγούδια:
Καλή σας Ακρόαση...

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Ευχαριστούμε...που πλεύσατε μαζί μας... Οτι και αν πήρατε... Καλή ακρόαση...!

Η Πολιτική μας..!

Σκοπός του Blog μας είναι να προάγουμε την καλή μουσική, να διαφημίσουμε τους σωστούς καλιτέχνες & να ενημερώσουμε τους ανήσυχους ακροατές για πράγματα που συμβαίνουν στην Ελληνική σκηνή (και όχι μόνο). Σε καμμία περίπτωση δεν συμμετέχουμε στην πειρατεία της Μουσικής, αλλά προσπαθούμε να διαφημίσουμε τους καλλιτέχνες (δεν παρουσιάζουμε ολόκληρες δουλιές, αλλά ένα δείγμα προτρέποντας να αγοράσετε τους αυθεντικούς δίσκους). Όλα τα mp3 αρχεία παραμένουν για περιορισμένο διάστημα. Ακόμα παρουσιάζοντας μερικές δικές μας συλλογές βοηθούμε στη σωστή ενημέρωση και προώθηση της ποιοτικής μουσικής.
Δεν θα θέλαμε να εκμεταλλευτείτε για εμπορικούς λόγους τις μουσικές που προσφέρουμε.
O διαχειριστής του blog, δεν φέρει ευθύνη για τα περιεχόμενα εξωτερικών συνδέσεων (links), ούτε για το περιεχόμενο των σχολίων από τους επισκέπτες.
Εάν είστε εκπρόσωπος πνευματικών δικαιωμάτων κάποιας εκ των αναρτήσεων και επιθυμείτε την απομάκρυνση της, ειδοποιείστε μας θα αφαιρεθεί το συντομότερο δυνατόν..!

... Η γλυκα του Βινυλιου

...  Η γλυκα του Βινυλιου

Αναγνώστες

Οδηγια

Καταθέστε σχόλια για άλμπουμ που ψάχνετε ή "βρήκατε εδώ", ώστε οι πληροφορίες αυτές να είναι χρήσιμες για άλλους. (Γράψτε στον τομέα των σχολίων). Αν θέλετε να ανεβάσετε ένα άλμπουμ, στείλτε μας με email κάποιες πληροφορίες, link, εξωφύλλα, λίστα τραγουδιών, κάτι τις πλήρες τέλος πάντων και στείλτε το στο sebaxaki@gmail.com Τα άλμπουμ που στέλνετε θα αναρτώνται το συντομότερο, φυσικά αν συνάδουν με το ύφος του blog (δεν θέλουμε υποπροϊόντα της μουσικής)

  © Blogger template Shiny by Ourblogtemplates.com 2008

Επιστροφή στην Κορυφή